miercuri, 28 aprilie 2010

Curtea de Apel Cluj a respins

recursul Inspectoratului Şcolar, privind Legea 221/2010

Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş a intentat până în prezent 154 de procese, pentru 154 de şcoli, având ca obiect aplicarea Legii nr. 221/2008 (Legea prevede majorarea salariilor profesorilor cu 34% şi a fost votată de Parlament şi promulgată de preşedinte). Dintre acestea, 4 dosare au fost atacate de către Inspectoratul Şcolar Maramureş, cu recurs la Curtea de Apel Cluj. Cu toată opoziţia Inspectoratului Şcolar faţă legea care prevede majorarea salariilor dascălilor SLÎ Maramureş a câştigat. Instanţa a respins recursul formulat şi a menţinut sentinţa pronunţată de Tribunalul Maramureş prin care a dat câştig de cauză membrilor noştri de sindicat.

Menţionăm unităţile de învăţământ care sunt în această situaţie: Grădiniţa nr. 37 Baia Mare, Centrul de Execuţie Bugetară Borşa împreună cu Grădiniţa nr. 9 Borşa, Şcoala nr. 4 Borşa, Grup Şcolar Vişeu de Sus.

De asemenea au hotărâri judecătoreşti irevocabile prin nerecurare: Grădiniţa nr. 4 Baia Mare şi Grădiniţa nr. 10 Borşa. Celelalte 148 de unităţi şcolare au dosarele rămase în pronunţare sau pe rolul Tribunalului Maramureş, iar unele au hotărâri judecătoreşti definitive şi executorii.

SLÎ Maramureş va face în continuare informări privind stadiul proceselor intentate.

Biroul Operativ

Niciun comentariu: