joi, 11 martie 2010

Editorial

Legea Funeriu


Am primit un proiect al Legii Educaţiei Naţionale scăpat de pe undeva din minister unde, în mare taină, se concepe această lege.

Participând anul trecut din partea Federaţiei Sindicatelor Libere din Invăţământ la discuţiile privind Codul Educaţiei, care a devenit ulterior Legea Educaţiei Naţionale asumată de către Guvern ul României, am rămas profund surprins de conceptul acestei noi legi.

Nu doresc încă să mă pronunţ pe fondul noii legi, pentru că am înţeles că, deocamdată, este vorba de forma brută a acesteia şi, cu siguranţă, sindicatele din educaţie vor avea multe de spus. Începutul este magnfic, spunându-se de unde se pleacă în conceperea ei. De la LEGEA MICLEA. LEGEA ASUMATĂ şi alte dicuţii. Adică trei materiale care, împreunate şi combinate, vor constitui Legea Educaţiei Naţionale.

În primul rând, LEGEA MICLEA nu există... există doar nişte soluţii transmise de către Comisia prezidenţială, chiar domnul Miclea a afirmat că e vorba de soluţii şi nu de Lege.

În al doilea rând în LEGEA ASUMATĂ au fost incluse foarte multe lucruri din soluţiile Comisiei prezidentiale si din "Legea Adomniţei" aceasta după o discuţie de o lună în vara anului trecut.

La ce se referă discuţiile? Cele de taină din MECTS sau de la partid? Sau cine mai ştie... vom vedea în viitorul apropiat.

Aştept cu nerăbdare să forma finală a acestui proiect pentru a-i da dreptate lui Murphy care spunea „A fura idei de la cineva, este plagiat. A le fura de la mai mulţi, este cercetare.”

Sperăm că această ultimă „cercetare” să fie şi finalizată cât mai repede şi mai bine documentată, iar guvernanţii că pentru reformă în sistem este nevoie de bani, multi bani, iar dacă nu îi au să ne lase cu promisiunile neîntemeiate şi să nu continue să distrugă ce a mai rămas bun din şcoala romanească.

Preşedinte SLÎ Maramureş
Prof. Liviu Marian POP

Un comentariu:

Anonim spunea...

Dle Pop, ati mai scris acum vreo 2 saptamani pe blogul dv ca ati avea un proiect al noii legi. Sa inteleg ca acum aveti altul? Am fi vrut sa ne dezvaluiti mai mult, cel putin la nivel de principii, din continutul acestui proiect. Poate reveniti cu mei multe informatii.