marți, 17 noiembrie 2009

La Liceul de Artă Baia Mare

Gânduri jucăuşe, cu fluturi şi flori pe abecedarul copilăriei


La începutul lunii octombrie a.c. a avut loc la Liceul de Artă Baia Mare, într-un decor deosebit realizat de Mihai Vălu, lansarea cărţii Tartalan, zmeul vestit de Adela Dobran, o autoare delicată, ce a oferit copiilor de la Şcolile Alexandru Ioan Cuza, Avram Iancu, Dr. Victor Babeş, Liceul de Artă, Grădiniţa Nr. 7 şi Grădiniţa Nr. 28, gânduri jucăuşe, scrise cu fluturi şi flori pe abecedarul copilăriei.

Profesoara Cristina Nemeş Bota, moderatorul întâlnirii a reamintit, la fel ca şi profesoara Mura Bodea de la Colegiul „Mihai Eminescu” întâmplări din seninul gândurilor trăite la celelalte două lansări de carte ale autoarei: Lizetta şi bicicleta, Despre Popa şi Bunica.

Redactorul de carte, învăţătoarea Liliana Grumaz şi elevii şi elevii clasei a IV-a B de la Şcoala Alexandru Ioana Cuza au invitat spectatorii să asculte tic-tac-ul de veselie şi lumină al poeziilor în care gâzele literelor se furizează în suflet preţ de un zâmbet măcar. Ilustraţiile speciale realizate de profesoara Cristina Cucu au întregit, în chip minunat, această manifestare ce s-a bucurat de o asistenţă numeroasă, într-o clipă căutându-şi şi cealaltă jumătate de zbor.

Înv. Liliana GRUMAZ

Niciun comentariu: