luni, 27 aprilie 2009

Andronescu: directorii trebuie aleşi de un consiliu administrativ

Directorii şcolari trebuie aleşi de un consiliu administrativ compus din părinţi, reprezentanţi ai primăriilor, dar şi ai şcolii respective, pe baza unui program managerial pe care candidatul l-ar propune pentru un eventual mandat de patru ani, arată un proiect al ministrului Educaţiei.
"Problema numirii sau alegerii directorului, fiecare o vede în sensul ca o parghie suplimentară de putere", a explicat ministrul audienţei de la Şcoala de primavară a tinerilor social-democraţi la Geoagiu Băi, potrivit Newsin.
Ecaterina Andonescu a precizat că cea mai potrivită formulă prin care ar putea fi ales directorul şcolii ar fi una similară procedurilor universitare, prin întemeierea unui consiliu de administraţie format în proporţii egale din părinţi, profesori din şcoală şi reprezentanţi ai primăriilor. "Aceştia trebuie să-şi aleagă directorul pe baza unui proiect managerial, prin care el să se angajeze la obiectivele pe care doreşte să le deruleze în şcoala respectivă pe parcursul a patru ani. Acest consiliu de administraţie va evalua anual activitatea directorului respectiv şi va decide dacă să îl păstreze în funcţie, sau nu", a adăugat Andronescu.
Potrivit ministrului Educaţiei, proiectul care va reglementa acest statut al directorilor şcolari va fi discutat săptămâna viitoare cu partenerii de dialog social.

Niciun comentariu: