marți, 3 martie 2009

Jurnal sindical – 50

Jurnalul sindical şi-a rotunjit existenţa la cincizeci de numere! Când am pornit la drum, în decembrie 2004, ne-am fixat drept scop ilustrarea vieţii sindicale din învăţământul maramureşean. Privind retrospectiv, publicaţia noastră este, şi va rămâne, un document al memoriei. Al memoriei dascălilor din Maramureş care s-au regăsit adesea în coloanele Jurnalului sindical. De la legi până la revendicări salariale, de la mult discutata reformă din învăţământ la puncte de vedere exprimate liber se pot regăsi în paginile publicaţiei noastre.

Ocupându-mă îndeaproape de alcătuirea ei, pot depune mărturie că este un termometru care arată temperatura mişcării sindicale din Maramureş, dar şi din ţară. Evenimentele importante la care sindicatul învăţământului preuniversitar din Maramureş a luat parte au constituit articole de primă pagină.

Parcursul celor cincizeci de numere ale Jurnalului ilustrează demnitatea opţiunilor noastre. Puterile care s-au perindat la conducerea ţării au găsit în noi un partener de dialog, iar noi ne-am exprimat opiniile tranşant pentru ca membru sindical din orice şcoală din judeţ să se regăsească. Uneori nu am fost, poate, la rangul aşteptărilor cititorilor noştri. De aceea gândurile oricărui membru al SLÎ Maramureş al sindicatului nostru au fost şi vor fi aşteptate spre a fi cunoscute şi prin intermediul Jurnalului sindical. Dorim în continuare să rămânem barometru al vieţii sindicale din Maramureş. Al şcolii maramureşene.
Prof. Ioana Petreuş,
Vicepreşedinte SLÎ Maramureş

Niciun comentariu: