joi, 23 octombrie 2008

ORA DE ISTORIE LOCALĂ

De Ziua Europeană a Patrimoniului, Şcoala Băseşti a organizat

ORA DE ISTORIE LOCALĂ

În fiecare an, în luna septembrie, milioane de europeni sunt invitaţi să viziteze monumente istorice cu ocazia Zilei Europene a Patrimoniului.La mobilizare participă şi România, care a aderat la manifestare încă din anul 1992. Anul acesta tema este „Dialogul intercultural, factor de stimulare a protejării patrimoniului cultural”-anul 2008 fiind „Anul european al dialogului intercultural” .

Şcoala cu clasele I-VIII Băseşti, în colaborare cu Primăria şi Consiliului Local Băseşti, a organizat în 19 septembrie „Ora de istorie locală”, la Casa Memorială ”George Pop de Băseşti”, intrată de curând în patrimoniul comunei.
Pentru început profesoara Marieta Dragoş a susţinut o adevărată lecţie de istorie locală, din care amintim citatul ”Casa lui George Pop de Băseşti este Mecca românilor”, cuvinte rostite de marele istoric Nicolae iorga, evocând portretul moral al marelui om politic G. Pop de Băseşti. Doamna profesoară i-a îndemnat pe elevi să poarte cu mândrie costumele populare, aşa cum în vechime le purtau dacii liberi, care au locuit în Zona Codru. Printre activităţile desfăşurate a fost dezbătută şi semnificaţia Zilei Europene a Patrimoniului. A urmat un moment artistic pregătit de învăţătoarele Emilia Pop (consilier educativ), Emilia Blidar şi de profesoara Maria Cozma.

Manifestarea s-a încheiat cu vizita elevilor şi a cadrelor didactice la Casa memorială George Pop de Băseşti, intrarea fiind gratuită în această zi. Ne propunem ca anul viitor, de Ziua Europeană a Patrimoniului, să invităm toate şcolile din Zona Codru să viziteze Casa Memorială „George Pop de Băseşti” şi să facem din această manifestare o adevărată sărbătoare.


Prof. Mirela-Emilia POP

Niciun comentariu: