luni, 7 aprilie 2008

Profesorii seniori în fotolii de director

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a obţinut în instanţă dreptul ca profesorii titulari, indiferent de vârstă, să poată participa la concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi din unităţile de învăţământ. "
În nenumărate rânduri, în ultimii ani, FSLI a atenţionat conducerea Ministerului Educaţiei că toate concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi se desfăşoară în mod abuziv şi au un pronunţat caracter politic, fiind un bun prilej pentru inspectorii şcolari generali să numească în aceste funcţii clientela politică", se arată într-un comunicat al federaţiei.
FSLI, prin Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Mureş, a obţinut la ICCJ - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, constatarea ilegalităţii dispoziţiilor art. 2 alin.(1) lit. f) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat aprobată prin Ordinul MEC nr. 3142/2006 şi modificată prin Ordinul nr. 5617/2006. Ca urmare a acestei decizii civile a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pot participa la concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi cadrele didactice titulare, indiferent de vârsta pe care o au la data susţinerii concursului.

Niciun comentariu: